LT EN
blogas internete viešai prieinamas asmeninių tekstų puslapis
Originalo forma blog < web + log
Kitos formos blog'as
Atitikmenys tinklaraštis
Susiję žodžiai audioblogas, blogeris, blogerizmas, bloginimas, blogininkas, bloginti, blogintojas, blogologas, blogorama, blogosfera, blogratis, fotoblogas, moblogas, superblogas, veblogas, videoblogas, vlogas, vlogeris, vloginimas, vloginti, bloginimas, bloginti, blogintojas

Vartosenos pavyzdžiai

BLOGas – tai daugiau negu dienoraštis internete. Tai unikali erdvė, kurią gali valdyti pats: nevaržomas rašyti savo mintis, publikuoti nuotraukas, talpinti nuorodas, sulaukti interneto vartotojų komentarų. Susikurti savo BLOGą yra labai paprasta - nereikia jokių programavimo žinių. Keletas pelės paspaudimų, keletas pasirinkimų ir jau turi savo erdvę internete - gražią ir unikalią. BLOGe gali rašyti tai ką nori – čia tavęs nevaržo niekas. Šiuo metu BLOGai yra taip išplitę, jog juos turi visi - nuo savo džiaugsmais besidalijančių paauglių iki aukštas pareigas užimančių verslininkų. Įtakingas britų dienraštis "The Economist" prognozuoja, jog per 10 metų BLOGai pakeis pranešimus spaudai. intern. inf. 2006.

Naujos funkcijos, naujos galimybės: elektroniniai dienoraščiai („blog") [...]. LR 2006.

Taip pat ji [„Microsoft" kompanija] kaltinama tuo, kad praėjusiais metais Kinijoje pradėjęs veikti jos MSN portalas „blogų" pavadinimuose neleidžia vartoti tokių žodžių kaip „laisvė", „demokratija" ar „Žmogaus teisės". Veidas 2006.

Ne visada BLOGas reiškia blogą! Pasaulyje jokios žalos nei gamtai, nei aplinkiniams nedarantys blogai (internetiniai dienoraščiai) egzistuoja beveik dešimtmetį [...]. LR (M) 2006.

Anksčiau redakcijos „bloge" pasidalyti įspūdžiai apie Dubliner pabą susilaukė netikėtos reakcijos. alfa.lt inf. 2007.

Suma sumarum - idealiausiomis sąlygomis - blog:ui subręsti reikia dviejų savaičių. Ir tai dar klausimas ar tinklaraštis pateks į klubą, nes, supraskit, jeigu somewhere out there yra emo-genijus rašantis kas dieną po N-tąją "Iliadą" ar "Anykščių šilelį", tai aš nepavadinčiau jo blog:o nekokybišku. intern. inf. 2007.

Ronas Gilbertas, garsios nuotykių žaidimų žaidimų serijos [...] kūrėjas, [...] pranešė apie savo nuotykių ir vaidmenų žanrų hibridą asmeniniame „bloge" [...] Gilbertas savo „bloge" rašo: [...]. PC gamer Lietuva 2008.

Seniai bematytas blog'as. intern. kom. 2008.

Kuriasi kitokia skaitytojų auditorija - [...] tie, kurie apie tave sužino per blogus , internetinius skelbimus ir paieškos sistemas. LM 2008.

Peržiūrinėsiu internetinius blogus ieškodama straipsnių apie tave. Gabija Grušaitė „ Neišsipildymas", 2010.

Galima pastebėti tendenciją, kad aktyviausiai „Facebook" reiškiasi tie politikai, kurie jau anksčiau buvo įpratę naudotis kitomis interneto komunikacijos priemonėmis - turėjo savo internetinius tinklalapius ar periodiškai pildydavo internetinius „dienoraščius" (blogus). IQ, Nr. 2, 2011.

Paslapčia nuo namišių palinkdavo prie niekada neužmiegančių internetinių tinklalapių, naujienų portalų, „čatų", smagesnių „blogų". Herkus Kunčius „Lietuvis Vilniuje", 2011.